Het is heerlijk om de hele dag te cocoonen in je keuken, maar af en toe moet je er eventjes uit. Bijvoorbeeld om ergens een hapje te eten of om lekkere foodproducten te shoppen. Graag deel ik ter inspiratie mijn favoriete culinaire adresjes. Zit het weer een keer niet mee? Dan vind je hier ook een aantal culinaire webshops waar ik bijzonder over te spreken ben.

Lindenhoff voor heerlijke streekproducten

Written by ilikeurfood. Posted in Winkels

Tas boodschappen Boerderij Lindenhoff

Soms verbaas ik me erover hoe dicht bij huis je het stadsgevoel totaal kwijt kan zijn. Vlak onder de rook van Amsterdam ligt Boerderij Lindenhoff, een oase van rust. Door de modder en stinkende varkens krijg je er een echt plattelandsgevoel. Maar verder is het verre van boers. De winkel wordt marché genoemd en ze verkopen Gasconne rund in de slagerij, Franse époisses in de kaaswinkel en Brood van Menno in de broodhoek. Je vindt er ook Hollandse cider van Giel, Brandt & Levie worsten, vier kleuren wortel en bijzondere veggies. Als je niet met eten kan wachten tot je thuis bent, kan je lunchen in de naastgelegen Betere Boerenbedtent die gerund wordt door Buffet van Odette. De Lindenhoff produceert en verkoopt veel ambachtelijke producten, die een beetje aan de prijs zijn, maar is een absolute must-visit. Ook leuk voor jonge gezinnen die eens wat variatie willen in het standaard dagprogramma op zaterdag (boodschappen doen bij AH XL en naar de kinderboerderij). De Lindenhoff heeft stallen waar met de beesten kennis gemaakt kan worden!  

www.lindenhoff.nl
Rijksstraatweg 9c
1396 JC Baambrugge
+31 (0)294 291 272
info@lindenhoff.nl
Foto: Lindenhoff

Locanda Locatelli in Londen

Written by ilikeurfood. Posted in Restaurants

Restaurant Locanda Locatelli

Eten bij een restaurant met een Michelinster is voor mij een bijzondere culinaire ervaring. Slechts een paar staan op mijn lijstje: ML in Haarlem, Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en Avant-Garde van Groeningen in Eindhoven. Kleine en experimentele, soms bijna betoverende gerechtjes sierden de tafel. Recent deed ik mijn eerste internationale sterrenervaring op in Londen. Bij Locanda Locatelli welteverstaan, goed voor 1 ster. Chefkok Giorgio Locatelli heeft gekozen voor klassieke Italiaanse gerechten. Zo kwam pappardelle met haasragout en cacao voorbij, maar ook varkensfilet met een mosterdkorstje en borlottibonen, zucchine (gefrituurde courgettes), een dessert-trio van Amalfi citroen en een elderflower mojito. Voor Nederlandse begrippen flinke porties, maar wel fantastisch op smaak. Ik miste een beetje de amuses, maar die werden goed gemaakt door de langste grissini’s (soepstengels) ooit en de homemade petitfours. Al met al een aanrader dus.       

www.locandalocatelli.com
8 Seymour Street
London W1H 7JZ
+44 (0)20 7935 9088
info@locandalocatelli.com
Foto: www.locandalocatelli.com

NOPI restaurant in Londen

Written by ilikeurfood. Posted in Restaurants

Restaurant NopiVoorpret is altijd één van de fijnste dingen van een vakantie. Dat was zeker het geval voor mijn culinaire citytrip naar Londen. Zoals jullie al konden lezen ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi en nu schijnt Londen de thuisbasis van Ottolenghi te zijn. Naast de verschillende deli’s heeft hij ook een restaurant genaamd NOPI. Table for two pleeeeeaaaassse! Temidden van alle theaters in de wijk Soho ligt dit culinaire pareltje. Je kan er allerlei kleine gerechtjes bestellen en dus een groot deel van de kaart afvinken. Favoriet waren de sint-jacobs-schelpen, maar ook de lavosh (flatbread met twee kleuren sesamzaad) en de pork belly waren niet te versmaden. Ga dat proeven!

www.nopi-restaurant.com
21-22 Warwick Street
London W1B 5NE
+44 (0)20 7494 9584
contact@nopi-restaurant.com
Foto: www.nopi-restaurant.com