Elderflower mojito

Written by ilikeurfood. Posted in Drankje/cocktail, Sterke drank

Cocktail Elderflower mojito

Mijn foodblog is geen cocktailblog. Daarom schrijf ik alleen over drankjes en cocktails waar écht iets bijzonders mee aan de hand is. In het geval van de Elderflower mojito zijn dat de Elderflower Cordial van Belvoir en de Sicilian Lemonade van Fever-Tree. Typisch geval van 1 + 1 = 3. De inspiratie voor deze cocktail deed ik op bij restaurant Locanda Locatelli van Giorgio Locatelli, bekend van de kookboeken Made in Sicily en Made in Italy. Op de menukaart stond helaas niet het recept van deze Elderflower mojito, maar daar laat ik me natuurlijk niet door weerhouden… Gewapend met een cocktailshaker ging ik aan de slag. Zie hier het resultaat.  

2 personen  –  Bereidingstijd 10 minuten  –  Rum  –  Drankje/cocktail

Ingrediënten:

 • 70 ml (liefst witte) rum
 • 16 muntblaadjes
 • 1 limoen
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 120 ml fever-tree (sicilian) lemonade (of andere limonade met prik)
 • 30 ml elderflower cordial (te koop bij Marqt)
 • Veel ijsklontjes (circa 20)

Bereidingswijze:

 1. Snijd de limoen in partjes, knijp ze een beetje uit in de cocktailshaker/in twee glazen en leg ze daar vervolgens in. Voeg de limoenblaadjes toe en schudt of roer goed.
 2. Crush het ijs met een blender (bijvoorbeeld van Magimix). Je kan de ijsklontjes ook in een plastic zak doen, omwikkelen met een theedoek en dan met een hamer kapot slaan (bij voorkeur buiten op de stoep of een andere ondergrond die tegen een stootje kan). Voeg het ijs toe in de cocktailshaker of in de glazen. 
 3. Voeg de rum en elderflower cordial toe en schudt of roer de cocktail goed. 
 4. Voeg tot slot de lemonade en een klein takje munt toe. 

Labels:, ,

Laat een reactie achter