Cherrytomaatjes in pistachekruim

Written by ilikeurfood. Posted in Likeur, Voorgerecht

Gerecht cherrytomaatjes in pistachekruim

Een etentje begin ik het liefst met een borrelhapje. En daarmee bedoel ik niet komkommerschijfjes en wortelballetjes. Wèl ben ik enthousiast over deze gepimpte variant van het geijkte cherrytomaatje. Jaren geleden serveerde dessertrestaurant Sucre van Peter Scholte dit gerechtje als amuse. Omdat ik hun receptuur niet ken, ben ik zelf gaan experimenteren. De limoncello geeft dit hapje een lekker zuurtje. Je kan alleen pistachenoten gebruiken, maar deze keer heb ik ervoor gekozen om het te combineren met gepofte Quinoa (te koop bij Marqt). Zoek kleine cherrytomaatjes uit zodat je ze in één keer in je mond kan stoppen. Een te grote hap staat wat oncharmant (gevaar voor rondvliegend sap). Eén ding is zeker: restaurant Sucre is niet failliet gegaan door dit hapje. 

6 personen  –  Bereidingstijd 15 minuten  –  Limoncello  –  Voorgerecht

Ingrediënten:

 • 100 ml limoncello
 • rasp van 1 citroen
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 50 gram pistachenoten (of iets meer als je geen gepofte quinoa gebruikt)
 • handje gepofte quinoa
 • circa 24 kleine cherrytomaatjes 
 • circa 24 cocktailprikkers

Bereidingswijze:

 1. Schenk de limoncello in een steelpannetje en voeg de citroenrasp en kristalsuiker toe. Roer goed en laat inkoken op middelhoog vuur. 
 2. Hak met een koksmes de pistachenootjes fijn en doe ze in een schaaltje. Voeg hier de gepofte quinoa aan toe en meng het met het pistachekruim. 
 3. Steek in ieder cherrytomaatje een cocktailprikker. 
 4. Als de limoncello wat dikker/stroperig wordt, houd dan de pan een beetje schuin en haal er kort een cherrytomaatje doorheen. Haal vervolgens het cherrytomaatje door het mengsel van pistachekruim en quinoa en leg op een schaal. Herhaal dit met de andere cherrytomaatjes. Ps. als de limoncello afkoelt, dan wordt deze minder vloeibaar. Het is dus belangrijk dat je hier niet te lang over doet. Wordt het te stroperig? Voeg dan een beetje limoncello of eventueel water toe.  

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter