Bloody Mary J. Blige

Written by ilikeurfood. Posted in Drankje/cocktail, Sterke drank

Glazen met Bloody Mary

Het afgelopen jaar heeft drank mijn leven overgenomen. Ik kan geen avond op de bank televisie kijken of ik denk aan drank. Zelfs in mijn slaap houdt het me bezig. Schrik niet, dit is geen openbare bekentenis van een alcoholist. Het is slechts een woordspelletje over drank dat mij in de greep heeft. Ben je niet verslavingsgevoelig? Lees dan de volgende simpele spelinstructie: bedenk om de beurt een naam van een bekend persoon die je combineert met een alcoholisch drankje. Degene met de meeste ingevingen is de winnaar.

Sinds de introductie van dit spel, zit ik bij Friends te gniffelen als Jenever Aniston en Matt Le Vin Blanc in beeld komen. Het serieuze discussieprogramma van SchultenPauw & Wieckse Witteman wordt een stuk luchtiger omdat ik alle tafelgasten van smakelijke bijnamen voorzie. Dan heb je nog presentator Apfelcornald Maas. Of wat dacht je van heilig boontje Campari Boomsma? Het journaal is ook lang zo ernstig niet meer met Irish Kofi Annan, Jan Kees de Jägermeister, Erik Vermouthaan en het slippertje van Disaronno Hoes. Zap ik naar het sportjournaal, zie ik opeens judoka’s Edith Boswandeling en Henk Grolsch op de mat rollen. Om nog maar te zwijgen over de muziekscene. Daar wordt niet alleen muziek gemixt, maar ook drank: Fedde le Grand Marnier, Ricky Martini, André Vieux, Eagle Eye Sherry en natuurlijk de “queen of hip-hop soul” Bloody Mary J. Blige.

Als ode aan dit woordspel maakte ik een eigen versie van de Bloody Mary J. Blige met zelfgemaakt tomatensap. Hij is niet zo fel rood als een prefab tomatensap uit de supermarkt. Maar wees niet gevreesd, je loopt alleen wat kleurstoffen mis. Deze cocktail smaakt echt naar tomaat en als je de wodka wegdenkt, zit je gewoon een healthy groentesapje te drinken. Mocht je nog een keer de tijd wil doden tijdens een lange autorit met gillende pubers op de achterbank: speel dit woordspelletje en stuur suggesties door naar info@ilikeurfood.com

2 personen – Bereidingstijd 15 minuten – Wodka – Cocktail

Ingrediënten:

 • 250 gram (tros)tomaten van goede kwaliteit
 • 1 stengel bleekselderij voor het sap + 2 stengels als garnering
 • cm rode peper, ontdaan van zaadjes
 • 100 ml wodka
 • 1/2 limoen (sap)
 • paar druppels worcestershire sauce
 • paar druppels tabasco
 • zwarte peper en (selderij)zout
 • 10 ijsklontjes

Bereidingswijze:

 1. Doe de tomaten, 1 stengel bleekselderij (verwijder de draadjes!) en de rode peper in een blender tot het helemaal fijn gemalen is. Giet het vervolgens in een fijne zeef en zorg dat het sap wordt opgevangen in een grote maatbeker. Gebruik hierbij een lepel zodat je zoveel mogelijk sap overhoudt.
 2. Voeg de wodka, het sap van een halve limoen, een paar druppels worcestershire sauce en tabasco toe. Plus peper en zout naar smaak. Roer het goed en verdeel het tomatensap over twee glazen met ijsklontjes. Serveer direct met een stengel bleekselderij die kan fungeren als roerstaafje. 

Inge van Gansewinkel:
Heeft haar zoontje Mees Jagger niet vernoemt naar Jägermeister
Weet niet wie de voetballer Dropshot Arveladze is (maar haar vriend wel)
Vindt Fristi Barend ook té grappig, maar dit drankje is alcoholvrij en telt dus niet
Gaat NU in het voorjaarszonnetje genieten van haar homemade Bloody Mary J. Blige!

Dit recept heb ik geschreven als Blogger van de maand maart (2014) van Jamie Magazine

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter